Vi är många som har stått och tvekat på vilket företag vi ska välja när vi söker nya jobb och erbjudandena känns förvirrande. Vilket bolag är rätt för dig? Här är sex tips att ta med sig när det kommer till att välja bolag.

  1. Delar du företagets vision och mål?
  2. Är kulturen rätt för dig? Det någon annan tycker är fantastiskt behöver inte vara det för dig, så fråga vad kulturen verkligen innebär i vardagen.
  3. Hur passar jobbet in i din övriga vardag?
  4. Vill du verkligen jobba där? Försök svara på frågan varför så kommer du hitta svaret på om du väljer jobbet av rätt anledning.
  5. Kommer företaget att uppskatta det du gör? Uppskattning är en viktig del i vårt belöningssystem. Det kan därför vara en idé att fråga runt bland lite medarbetare som du har chansen (tips: leta i sociala medier) och fråga VAD de känner sig uppskattade för.
  6. Kommer du vilja jobba med ledaren i fråga? Kommer chefen kunna hjälpa dig att vara och presenta ditt bästa i jobbet?

Helt enkelt: våga ställ obekväma frågor och våga vara helt ärligt med dig själv. Då kommer du med större sannolikhet att hamna på en plats som verkligen uppskattar dig för den du är, och där du uppskattar ditt jobb och företaget i lika stor utsträckning tillbaka.

Relaterade inlägg