Rekryteringsprocessen är en del av ditt varumärke. Hur de sökande upplever att de blir behandlade, vad som sägs och hur du och ditt företag agerar, det är saker som sammantaget ger kandidaten en uppfattning om företagets varumärke och employer brand. Men hur gör man då för att skapa förtroende och för att bygga en tillitsfull och äkta rekryteringsprocess, som dessutom stämmer överens med företagets varumärke? Vi har listat några tips. 

Om du som rekryterare eller rekryterande chef ger kandidaten en bra upplevelse av rekryteringsprocessen, oavsett om personen fick jobbet eller inte, så gör det att kandidaten kommer att prata väl om ditt företag inför andra. Vi har nog många känt av det själva; att om vi upplever ett företag som positivt och inkluderande så sprider vi ordet till våra nära och kära. Men om vi får en hiskelig upplevelse från ett bolag vi hade högre förväntningar på  – ja då grusar vi varumärket vid fötterna och loggar in på Google för att ge en ynka stjärna med en dålig recension (det sistnämnda är mer troligt om du är en millenial). Dagens transparenta informationssamhälle låter ingen hamna under radarn med något sådant.

Våra kunder är idag otroligt väl medvetna om att rekryteringsprocessen är en del av deras varumärke, därför är det extra kul att som partner i processen få vara med och bygga upp ett starkt employer brand tillsammans med våra kunder. Många av de kandidater vi träffar i processerna har med sig den här upplevelsen för en lång framtid, och med en positiv kandidatupplevelse så stärker det inte bara personens eget självförtroende utan det bygger också tillit till rekryteringsfunktionen och kundens varumärke. – Alisha Baig, Konsultchef Hero

Vi har rekryterat tusentals kandidater genom åren, och har samlat på oss en del ackumulerad erfarenhet av det här med tillit i rekryteringsprocesser. Här listar vi våra bästa tips som man kan ha i åtanke när man rekryterar för att skapa en bra upplevelse för kandidaten:

Liknande inlägg:

Vilket bolag är rätt för mig?

Vilken företagskultur passar mig?

Relaterade inlägg