Vi på Hero har i veckan haft ett lanseringsevent för vår nystartade insamlingsstiftelse som ska syfta till att stötta mindre hjälporganisationer ekonomiskt i deras arbeten med att bygga och utveckla skolor och skolverksamheter. Projektet initierades och leddes av oss medarbetare på Hero och lanseringseventet var ett tillfälle för kunder, konsulter, leverantörer och andra personer inom nätverket att få en större inblick i satsningen.

På scenen stod grundarna till de båda hjälporganisationerna Tresor Singbo och Malin Lake från Hope for Kinshasa samt Tess och Susanne från Together as One.

Det bjöds på både skratt och tårar från publiken tack vare två väldigt rörande presentationer där alla deltagare på eventet fick en djupare förståelse och inblick i hur avgörande dessa eldsjälar insatser är för barn och ungdomar i utsatta områden i världen.

Madelaine Roosmark som är en av initiativtagarna till projektet beskrev sin upplevelse av eventet

– Det här var ett event och en dag som satte spår i mig, det satte igång så mycket i mig, tankar, idéer men framförallt mycket känslor. På ett väldigt fint sätt så fick vi berättat och visat för oss genom bilder hur deras arbete ser ut och vad de gör, den inblick vi fick i vad detta ger till barnen var fantastisk. Jag gick där ifrån med en känsla av stolthet att få vara med och bidra till våra hjälporganisationers fortsatta arbete.

Tresor och Malin på Hope for Kinshasa samt Tess och Susanne på Together as One är riktiga hjältar som valt att viga sina liv åt att hjälpa andra. Hero kommer under året skänka 1 krona per uthyrd konsulttimme. Varje månad räknar teamet ihop antal timmar som företagets konsulter arbetat ihop och delas sedan det totala siffran mellan Hope for Kinshasa och Together as One jämnt.

Relaterade inlägg