Balans i livet. Vad är det egentligen? Att bara ha balans mellan jobb och fritid är en sak, men den totala balansen är mer omfattande än så. FORM Holistic visade oss ett helt hjul med alla delar som ingår i balanssummespelet. Man kan ha mer av vissa och mindre av vissa – bara du vet vad som är bra för dig.

Nu är det semester och många har sin längsta vila för detta året. Det kan vara en bra tid att ta pulsen på balansen och tänka ett par tankar kring denna tårta. Fysiologi, psykologi och relationer – summan av ett spel som hela tiden utspelas inuti och utanför oss själva. Hur mycket har du av varje tårtbit? Var ärlig mot dig själv, ingen blir hjälpt av att du gör en solskenskalkyl. Får du ett ojämt hjul kan det vara svårt att cykla långt på det så då kan en idé vara att till hösten jobba med dom delar som idag är för svaga. Men glöm inte att också klappa dig själv på axeln för det jobb du gör bra!

En bra balans mellan alla dessa bitar ger oss också förutsättningar att ha en bättre reserv när oväntade händelser dyker upp. För så är ju livet; saker händer som vi aldrig hade kunnat förutse. Att ligga och guppa på kanten av det man klarar av är då inte en speciellt bra idé, speciellt inte under längre perioder. Istället bör man se till att ligga en bit under så att man hela tiden kan bygga upp en reserv inför det som kallas livet.

Det är vårt ansvar att se till att må bra. Låt ingen ta det ifrån dig <3

Relaterade inlägg