Det var tidigt självklart för oss att ta ansvar. Det räckte helt enkelt inte att bara arbeta med affärer. Därför startade vi medarbetare på Hero Heartworking Project, där våra medarbetare och konsulter väljer att skänka pengar eller skapa projekt som syftar till att öka hållbarheten på arbetsmarknaden.

Syftet med Heartworking Project

Det viktiga för oss på Hero är att skapa möjlighet för våra medarbetare och konsulter att bidra till samhället på ett sätt som är meningsfullt och som skapar skillnad. Målet med projektet är att kunna påverka människor på arbetsmarknaden att kunna bli mer hållbara, samt att påverka arbetsplatser och strukturer för att ge människor rätt förutsättningar för detta.

Projekt initierade av medarbetare och konsulter

Heartworking Project finansieras genom att vi skänker 1–5 kronor per arbetad konsulttimme. Varje månad finns en öronmärkt summa för Heartworking Project, baserat på hur många konsulttimmar vi hyrt ut. Projekten initieras av våra konsulter och medarbetare, det är upp till vem som helst att komma med förslag på projekt och hur pengarna ska användas.

Exempel kan vara:

  • Bjuda in till föreläsningar
  • Göra hållbarhetsfrämjande satsningar för individer och grupper
  • Hålla event för dem som har det tufft att komma in på arbetsmarknaden
  • Utbilda i hur man som individ gör sig hållbare eller driva driva hållbarhetsfrågor

Fokus ligger på att sprida och lyfta den kunskap som finns och se till att alla som behöver kunskap får tillgång till det.

Stöd till organisationer som bidrar till hållbarhet på arbetsmarknaden

Pengarna kan också skänkas direkt till organisationer som vi väljer att stötta, vissa är återkommande och andra är tillfälliga stöd under projekt. Exempel på organisationer vi hittills stöttat är:

💚 Mind
💚 Musikhjälpen
💚 Hope for Kinshasa
💚 Together as One

Sedan starten har vi skänkt över en halv miljon till välgörenhet, och mer ska det bli. Vi på Hero vill rikta ett stort tack till våra kunder och konsulter som gör det möjligt för Heartworking Project att stötta både organisationer och individer, och på så sätt bidra till att skapa skillnad för så många människor i samhället. 

Relaterade inlägg