Nu gör vi på Hero en storsatsning på holistisk hälsa genom lanseringen av konceptet Heartworking Holistic; ett bidrag för att skapa förutsättningar för människor att må bra på arbetsmarknaden. Idag har vi ett sjuttiotal konsulter ute på olika företag och ser möjligheten att kunna skapa bra förutsättningar på flera olika håll genom att driva hållbarhetsfrågor ur ett medarbetarperspektiv.

– Med alla de fantastiska kunder vi arbetar med varje dag, som är arbetsplatser för alla våra konsulter till vardags, ser vi en möjlighet att påverka arbetsmarknaden i ett större perspektiv genom att nå ut med vår holistiska satsning till många företag och människor samtidigt, säger HR-ansvarig Cecilia Enfors. Vi ser ett enormt intresse både från vår interna personal och från våra kunder, att många är intresserade av att göra skillnad för framtidens arbetsmarknad, fortsätter Cecilia.

Utbildar intern personal och konsulter i holistisk hälsa

I Heros satsning Heartworking Holistic ingår ett antal delar för att skapa förutsättningar för en hållbar arbetsmarknad:

  • Hero dubblerar friskvårdsbidraget från 2500 sek till 5000 sek för samtliga anställda och konsulter (totalt cirka 100 anställda) från 1 november
  • En  digital e-learning plattform med utbildningsmaterial i holistisk hälsa har skapats för att alla konsulter anställda hos Hero ska få verktyg för att kunna värna om sin egen hälsa
  • Hälsofokus som kommer vara en stor del i de samtal och rekryteringar som görs med Hero; alltifrån intervjuer till medarbetarsamtal kommer att ha utgångspunkt i de holistiska delarna
  • Heros interna medarbetare mediterar tillsammans en gång i veckan
  • Hero har skapat möjlighet att träna tillsammans  på luncher genom att köpa in träningsredskap till kontoret
  • Rökfri arbetstid infördes den 1 oktober som en del i hälsosatsningen
  • Fokus på hälsosam mat vid gemensamma måltider och fika-pauser

Helheten blir ett steg i den riktning som Hero vill se att arbetsmarknaden tar.

Idén förankrad genom medarbetardrivet beslut

Grunden till Heartworking Holistic kom fram genom en idé från medarbetarna själva.

– Precis i enlighet med organisationsformen TEAL som vi arbetar efter så är detta en idé och ett projekt som helt drivits av våra medarbetare, något som underlättar eftersom alla tidigt känt ägandeskap och en genuin förankring i varför vi vill driva igenom det här, säger Cecilia Enfors.

FORM Holistic som samarbetspartner

FORM Holistic Leadership, grundat av Anna och Niki Tramontana, är samarbetspartner för satsningen och kommer att bidra med sin kunskap inom holistisk hälsa. Både Anna och Niki är professionella certifierade coacher enligt ICF (PCC), NLP coacher, legitimerade naprapater och avancerade holistiska tränare.

– I det läge vi nu är, med ökande sjukskrivningar och dåligt mående, finns det bara en väg framåt, och det är att vända trenden. Och det kan bara göras via utbildning och mer information om människans förutsättningar, för att var och en ska kunna göra bättre val och själva kunna påverka sin hälsa och sitt mående. Vi vet trots allt mer än någonsin om människans något åldrade ”operativsystem” och hur vi bör använda det i en modern tid, och jag tror att det här är vägen framåt; att satsa på och utbilda människor i eget, hälsosamt, holistiskt ledarskap, säger Anna.

– Vi har inte längre råd att ha människor sjuka utan behöver titta på hur vi förebygger och skapar förutsättningar för ett friskare och mer hållbart liv, fortsätter Niki.

Heartworking Holistic lanserades med ett event den 8 november 2018 där 80 HR-chefer från Stockholms näringsliv närvarade. 

Relaterade inlägg