CSR-engagemang, dvs fokus på att som företag bidra till samhället i stort har ända sedan starten 2009 varit en central del i vår verksamhet. Därför har vi nu valt att starta en stiftelse med fokus på att hjälpa små hjälporganisationer som är inriktade på att bygga och utveckla skolor och skolverksamheter i utsatta områden i världen.

Cecilia Enfors som är HR- och leveransansvarig på Hero är en av initiativtagarna och hon uttrycker orsaken till satsningen så här:

– Det har funnits ett oerhört starkt engagemang hos alla medarbetare på bolaget att göra något mer än bara fokusera på vår dagliga verksamhet och ökad tillväxt. Vi vill växa på ett meningsfullt sätt vilket betyder att vi göra något som verkligen gör skillnad och där känner vi att skola och utbildning är otroligt viktigt. Det är över 260 miljoner barn och ungdomar som inte går i skolan i världen idag vilket cementerar fattigdomen på många håll.

Vilka är hjälporganisationerna som ni valt att hjälpa?

Hope for Kinshasa och Together as One.

Varför valde ni att hjälpa dem?

Det är personer som verkligen vikt sina liv åt att hjälpa utsatta barn och ungdomar att få komma ur fattigdom genom skola och utbildning. Hope for Kinshasa har precis köpt mark och ska inleda arbetet med att bygga upp en helt ny grundskola för 600 barn. Together as One driver en skola idag som man själva har byggt och driver idag och de behöver all hjälp de kan få i att fortsätta driva sin skola framgångsrikt.

På vilket sätt kommer ni hjälpa dessa organisationer rent konkret?

Vi skänker 1 krona per uthyrd konsulttimme. Hittills har Hero skänkt över 300 000 kr genom åren till en mängd olika ändamål och nu vill ta ett tydlig riktning för att hjälpa fler barn och ungdomar till rätten att få gå i grundskola.

Vad är namnet på stiftelsen?

Det är en så kallad insamlingsstiftelse och med namnet Heartworking Foundation, då just ”heartworking” inte är bara vår tagline utan en central del i vilka vi är.

Relaterade inlägg